יום רביעי, 15 באפריל 2015

לחם ממולא



לטילדה, אמא של שתי חברותיי היפות יש נוהג לערב יום השואה. טילדה  מציינת  את הערב בארוחה. הארוחה מסמלת  את העובדה שהיא ניצלה מהמלחמה ומהשואה  בעוד רבים מבני משפחתה נספו. טילדה  שרדה בגבורה  כילדת קינדרטרנספורט שהגיעה לאנגליה מאוסטריה והיא רק בת 8 . היא שרדה את הניתוק מההורים ,מהמשפחה, מהשפה ומכל מה שהוא בית, ולאחר מכן עלתה ארצה והקימה כאן בית ומשפחה של אנשים טובים.
התפריט בארוחה זו מורכב ממאכלים שמציינים את הנקודות העיקריות של מסע החיים של טילדה.
מאכל מאוסטריה –המקום של הבית שהיה
מאכל מאנגליה- המקום שאליו נשלחה ושם גדלה
מאכל ישראלי- המקום שבו בנתה מחדש את הבית שלה ושל העם
לכבודה נכין כופתה מלחם - מאכל אוסטרי, נכניס לתוכו גבינת צ'דר אנגלית, את הכל נכניס
לתוך ככר לחם עגולה שתסמל את הפיתה הממולאת הישראלית של הבית הישן-חדש של כולנו.

הפשטידה הזאת היא פשטידת שאריות, כפי שתראו מיד.

כלי עבודה :

סכין חדה, תבנית קטנה

חומרי עבודה :

ככר לחם עגולה בקוטר של 20 ס"מ
2 ביצים
70 גר' גבינה מלוחה, כל סוג יתאים
70 גר' גבינת צ'דר מגוררת, גם כאן אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה שיש בבית
400 גר' שמנת/יוגורט, מה שיש יתקבל באהבה
100-200 גר' קוטג' אפשר בכל טעם ואפשר להחליף בעוד שמנת או יוגורט או בגבינת ריקוטה
1 כרשה גדולה ויפה, החלק הלבן או בצל בינוני
1 כף שמן
קורט מלח
5 עגבניות יבשות פרוסות דק / סלסלת פטריות פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף קמח

לעבודה:

פורסים כובע מהלחם העגול .




נתחיל בריקון תוך הלחם .פורסים את תוך הלחם לאורך ולרוחב כמעט עד תחתית הכיכר.




מתחילים להוציא  את קוביות הלחם בזהירות, עם היד. מתחילים בריבוע הראשון




ואחר כך ממשיכים בקלות את כל תוך הלחם.



משתדלים לשמור על צורת קוביות הלחם ולא למעוך אותן. 



ממשיכים ומוציאים את תוך הלחם גם ממכסה הלחם שפרסנו.



ממשיכים וחותכים את מקלות הלחם שהוצאנו לקוביות, הן לא צריכות להיות מדויקות אבל כדאי להשתדל להשתמש בסכין חדה בכדי שתוך הלחם ישמור על האווריריות שלו ולא יימעך. מכניסים את קוביות הלחם לקערה גדולה.

את הכרישה פורסים לפרוסות ומאדים במחבת עם כף אחת שמן זית וקורט מלח, אידוי קצר רק עד שיתרכו.
אם החלטנו להשתמש בפטריות נקפיץ גם אותן בכף שמן עד שיגירו את רב הנוזלים.




לקערה בינונית מכניסים את כל הגבינות, את שתי הביצים, הכרישה  והעגבניות היבשות הקצוצות (או הפטריות המוקפצות). 




מערבבים היטב ורק אז נוסיף את כף הקמח 




ונמשיך לערבוב קצר רק עד שהקמח ייטמע בגבינות. טועמים ומתקנים תיבול.



שופכים את תערובת הגבינות על קוביות הלחם 




ומקפיצים בזהירות עם שתי כפות רק עד שהכל מכוסה בתערובת הגבינות.



בינתיים משמנים תבנית קטנה ומפזרים בתוכה פירורי לחם או שומשום. התבנית הזאת תקבל את שארית התערובת שלא תכנס ללחם.





עכשיו נכין נייר אלומיניום  גדול. נחתוך שתי יריעות נייר אלומיניום נצמיד את שני הצדדים המבריקים ונקפל שני קיפולים לאורך הצד הארוך. נחזור ונפרוס את נייר האלומיניום כשהקיפול משמש מעין תפר ויוצר גיליון גדול.







נניח את הלחם במרכז הנייר ונמלא את קערת הלחם בתערובת המוכנה. נמלא עם הגבהה קלה, ההגבהה הזאת תכנס למכסה הקערה . נכסה את קערת הלחם במכסה שהכנו מראש.





נמלא קערית במי ברז ועם מברשת סיליקון נמרח את כל פני הלחם. נזלף מעט שמן זית על הלחם.
נאסוף את שולי נייר האלומיניום ונסגור היטב .






נפעיל את התנור במצב טורבו בחום של 170 מעלות צלסיוס. כשהתנור חם נכניס את הלחם המכוסה לתבנית אחת ואת התבנית עם השארית לתנור.





את התבנית עם השארית כדאי לבדוק אחרי 20 דקות . את הלחם נפתח אחרי 30 דקות נמרח שוב מים ונמשיך ונאפה עוד 20 דקות. נחזור ונבדוק על ידי פתיחת המכסה בעדינות ונראה אם המילוי נאפה. אם המילוי עדיין לא אפוי מספיק, נמשיך באפייה 10 דקות נוספות.





ניתן ללחם לנוח 10 דקות לפני הפריסה. פורסים כמו עוגה ומגישים עם סלט ליד.