יום שני, 2 במרץ 2015

ממרחים בכלי אחד




פורים 
תחפושות
משלוחי מנות



סעודה
קריאת מגילה

ואת כל זה צריך להספיק ביום אחד....

אצלנו תמיד מזכירים את  יהודית,  השכנה הצרפתייה שלנו שלימדה אותנו לראשונה שמשלוח מנות לא חייב להכיל רק  עוגות. יהודית שלחה לנו ... ארוחת בוקר מפנקת.
לחמניות טריות שיצאו כמה דקות לפני כן מהתנור
סלט ירקות חתוך דק
ומיכל קטן עם טחינה טעימה

כשיהודית הייתה שולחת את אחת הבנות שלה עם משלוח המנות  היינו תמיד באמצע קריאת המגילה הביתית שלנו. העיניים היו במגילה,  האוזניים שמעו את הקריאה אבל האף ובלוטות הטעם כבר התחילו לעבוד... זה היה משלוח המנות הטוב ביותר שקיבלנו. מאז, ארוחת בוקר היא המנה המועדפת עלי למשלוח לכל העובדים/ות קשה בחג הזה...
השנה פורים ושבת הם בבחינת "סמוך ונראה"   וכדאי להקל על המלאכה ולהתכונן לשניהם ביחד.
הממרחים האלה, שמוכנים בקלות רבה, יישלחו אצלי כחלק ממשלוחי המנות וגם יעלו על שולחן השבת כחלק מסלטי השבת.  הממרחים נהדרים על לחמניות לארוחת בוקר או על חלה חמימה בליל שבת כחלק מהסלטים של ליל שבת.
הפסטו לצבעיו נשמר שבועיים ולפעמים שלושה במקרר ומלבד מריחה על לחמים אני משתמשת בהם לעוד כמה שימושים שעוד אספר לכם עליהם בהמשך.

את כל הממרחים מכינים במיכל מעבד המזון, ללא צורך בשטיפה בין ממרח לממרח. נהפוך הוא, כל ממרח ייתן טוויסט של טעם נוסף לממרח הבא אחריו.

כלי עבודה

מעבד מזון

ממרח פסטו  ירוק

4-3 חבילות עלי בזיליקום
100 גרם קשיו קלוי או כל אגוז אחר שאוהבים
6-3 שיני שום, לפי הטעם והגודל
½ כוס שמן זית
½ כפית מלח




להפריד את עלי הבזיליקום מהגבעולים, לזרוק את הגבעולים. להשרות את העלים ל-2 דקות
במים קרים עם ¼ כוס חומץ. לסנן היטב מהמים ולפרוס על מגבת מטבח נקיה במקום מאוורר
ליבוש חלקי של העלים.



להכניס את כל החומרים מלבד שמן הזית למעבד המזון עם סכין הטחינה ולעבד עד לקבלת מרקם חלק.



להוסיף את שמן הזית תוך כדי זילוף איטי



מעבירים את רוב ממרח הפסטו לצנצנת נקיה, מכסים בשמן זית נוסף וסוגרים.  בקערת המערבל משאירים לפחות כף אחת של פסטו.

ממרח פסטו עגבניות

200 גרם עגבניות מיובשות
1 גמבה או פלפל
½ פלפל חריף (אופציה)
100 גרם קשיו קלוי או כל אגוז אחר שאוהבים
6-3 שיני שום
½כוס שמן זית
½ כפית מלח



להכניס את העגבניות לקערה ולשפוך עליהן מים רותחים כדי כיסוי. בינתיים, לנקות את הפלפלים.
ולחתוך לריבועים גדולים. לסנן את העגבניות מהמים ולסחוט קלות ביד.
להכניס את כל החומרים מלבד שמן הזית למעבד מזון עם סכין הטחינה ולעבד עד לקבלת מרקם חלק.





להוסיף את שמן הזית תוך כדי זילוף איטי



מעבירים את רוב ממרח פסטו העגבניות לצנצנת נקיה, מכסים בשמן זית נוסף וסוגרים היטב עם מכסה. בקערת המעבד נשאיר לפחות כף גדושה של ממרח עגבניות.

ממרח פסטו זיתים

1 קופסה של זיתים מגולענים, לא משנה הצבע
¼ לימון עם הקליפה ונקי מגרעינים או 1 כף גדושה לימון כבוש
2 כפות חרדל דיז'ון
100 גרם קשיו קלוי או כל אגוז אחר שאוהבים
6-3 שיני שום
½ כוס שמן זית
½ כפית מלח



 לסנן את הזיתים מנוזלי הכבישה ולשפוך עליהם מים רותחים.  להמתין 10 דקות ולשפוך את המים. לחזור על השטיפה 3 פעמים. את החלק הזה כדאי לעשות תוך כדי הכנת הפסטו האדום והירוק. השטיפה מפחיתה את מידת החמיצות של הזיתים.



מכניסים את כל החומרים למעבד מזון  מלבד שמן הזית עם סכין הטחינה ומפעילים עד לקבלת מרקם חלק.



להוסיף את שמן הזית תוך כדי זילוף איטי.


מעבירים את רוב ממרח הזיתים לצנצנת נקיה, מכסים בשמן זית נוסף וסוגרים היטב עם מכסה.

נשאיר בקערת המעבד בערך 1 כף של ממרח זיתים.

ננקה את דופן הקערה עם מרית ונכניס את כל הטעמים שנשארו על דופן קערת מעבד המזון לתחתית הקערה. ועכשיו לשלב האחרון

טחינה נהדרת:

1 כוס טחינה גולמית, מלאה או לבנה.
¼-½ כוס מיץ לימון לפי הטעם ונשלים לכוס שלמה עם מים קרים.
6-3 שיני שום
½ כפית מלח

להכניס את כל החומרים לקערת המעבד ולהפעיל עם סכין הטחינה.

זהו. סיימנו.

הערה

האגוזים נוטים לספוג שמן ונוזלים ובמיוחד אגוז הקשיו. אם נראה לכם שהפסטו התייבש תנו לו לשתות שמן זית לרוויה וערבבו. הפסטו חוזר להיות כמו חדש.



איך נכין מכל זה  משלוח מנות?

הנה ככה:







נתחיל עם פיתות השריף וממרחים למנה ראשונה,  ולמנה אחרונה קצת ביסקוטי ניו יורק עם כוס תה...או קפה.